18/7/14

CARCASSONNE 150 - HI SOM, CASI!



A la hora de publicar aquest article, falten unes 20 hores abans del començament de la macropartida.

 



 Ja tenim tot el material a punt. Les quadrícules



 
 

els premis del sorteig de la mà de l'Ateneu i de la botiga Abacus amb la qual anem col·laborant a través dels tallers mensuals




  
i els premis per a les 3 millors puntuacions, oferts per DEVIR.





...

7/7/14

CARCASSONNE: "ADOBERIES i BLANQUERS" : LA VARIANT D'IGUALADA



A la versió anoienca del joc de Carcassonne “Adoberies i Blanquers”, els jugadors faran prosperar les terres al voltant d'Igualada i a més a més de distribuir els seus seguidors pels camins, les ciutats, els monestirs i els camps, ara tindran 4 adoberies, que només es podran col·locar a la vora del riu Anoia

Si mirem la historia de la ciutat, veiem que aquesta va aparèixer a una cruïlla de camins, a la vora del riu Anoia i que la indústria que la ha caracteritzat ha estat la adobera. Alhora, un dels grans problemes sempre ha estat la manca de terrenys propis al creixement de la ciutat.

Tot això es el que hem mirat de reflectir en la creació de la versió igualadina d’Adoberies & Blanquers del joc Carcassone.

Ara us faré 5 cèntims dels canvis que hem introduït al joc original, però aviat penjarem les instruccions detallades del joc. I... pels que no coneixeu el joc original, potser us conve més llegir-vos aquesta presentació. Així entendreu millor els canvis!

Be, com funciona tot això.

2/7/14

UN JOC QUE ES DIU CARCASSONNE...? I AIXÒ QUÈ ÉS?


Segur que hi ha gent que això de Carcassonne, només els fa pensar en una ciutat medieval turística que hi ha per allà al sud de França, i no veu que tingui relació amb un bloc sobre jocs de taula i de rol!

Doncs sapigueu que per als aficionats als jocs de taula, aquest és el nom d'un dels 2 màxims referents dels jocs de taula modern. És ben cert, hi ha un abans i un després de Catan i de Carcassonne.

Al 2001, el Klaus-Jürgen Wrede va rebre el Spiel Des Jahres, el premi de més renom lliurat als jocs de taula, per aquest joc que va crear: CARCASSONNE.

ENS AGRADEN ELS REPTES!


Ens hem tornat bojos ? Som uns agosarats ?
No ho sé, però el fet és que ens hem posat en un bon jardí i ara necessitarem l'ajuda de tots si volem sortir-nos-en. A veure si podem comptar amb vosaltres. 

Si confieu amb nosaltres (i teniu més de 10 anys, millor), no cal que llegiu res més. Ompliu el formulari d'inscripció i passeu-vos per l'Ateneu Igualadí el dia 19! 

Be, el més lògic que vulgueu saber-ne més. Us explico.

El dia 19 de juliol a les 19h, volem organitzar la que serà (si ningú ens diu el contrari) la macropartida de Carcassonne amb més número de jugadors que no s'ha fet mai. Necessitem ajuntar 150 persones per a celebrar el 150è aniversari de l'Ateneu Igualadí. Per a aquesta ocasió, hem versionat el joc per a ambientar-lo a Igualada i al món dels blanquers.

Per tant, des d'aquí fem una crida a tots els aficionats dels jocs, però també als que no coneixen aquest mon que ens apassiona a la gent del Pati.

Els que ja saben de què va aquest joc, un cop llegit això, us interessarà saber quines seran les especificitats de la versió “Adoberies i Blanquers” que ens hem tret de la màniga. Fàcil, aquí teniu un article sobre la presentació d'aquesta variant.

Pels altres, aquí teniu una presentació del joc estàndard. Ah, i una cosa que em deixava. Sí que el joc és relativament fàcil, però millor tenir més de 10 anys per jugar-hi. Al Pati sabem de nens de 7 anys que hi juguen, però ja estan acostumats.

I ara, be, intentaré convèncer-vos per venir a participar a aquest gran esdeveniment.