18/11/15

TOPOUM UN VELL JOC NOU DEL PEREPAU LLISTOSELLA

 Fa 7 anys i una Patitrobada...


 
...ens va venir a visitar un autor català que acabava de guanyar el premi de creació de joc de Boulogne Billancourt amb el seu THESEUS (ja us en vaig parlar en aquesta entrada). Aquell dia, el Perepau Llistosella venia per entregar-me un joc seu, KASTEL KOKORIN, que havia guanyat en un concurs que organitzava ell en el seu blog de llavors.

 
 

Però aquell mateix dia, en Perepau també portava un altre prototip que ens va agradar molt... encara que no vam poder guanyar a Sister Mar, que ens va aixafar sense remordiment (mireu com pateix el pobre Snobinsky :p )

Aquest joc es deia DINAMITA. Era el setembre de l'any 2008... la 5ª Patitrobada.

 


 

 

43 Patitrobades després, el joc torna, sota el nom de TOPOUM, a punt per ser editat.




El dia de la Patitrobada, aquest 21 de novembre, comença el compte enrere per la campanya de Verkami per recaptar els fons necessaris per a la edició del joc, que s'obrirà exactament d'aquí un mes, el 21 de desembre.



I per fer temps d'aquí al desembre, LOOPING GAMES llança, a partir del divendres 20 de novembre, un concurs per guanyar un exemplar del joc amb dedicatòria dibuixada (trobareu tota la informació aquí).



 I... de què va aquest TOPOUM?


Doncs d'una guerra de trinxeres entre talps, en un camp de batalla en evolució constant. Al nostre torn, col·loquem un hexàgon amb un talp a sobre per entrar en batalla, o, si ja estem en posició, movem un talp sobre el terreny per intentar alinear-lo amb els seus companys i puntuar tants punts com hexagons ens separen ( i els hexagons del nostre color compten per dos). I tenim les cartes que ens ajuden a fer fora als adversaris...

 
En voleu saber més... be, aquí teniu l'enllaç per a descarregar-vos un resum de les regles (provisionals, us recordo que encara està en fase de desenvolupament, encara que la base ja no es mourà, potser podran canviar alguns punts de regles), però la millor manera és venir a descobrir el joc amb el seu autor durant la Patitrobada.

 
 
Guaiteu, per demostrar-vos com ens estima el Perepau, ens ha deixat que pengem tres cartes inèdites del joc.



 
El treball artístic és del Pedro Soto, el co-fundador de LOOPING GAMES amb el mateix Perepau, que ja va il·lustrar el seu primer joc editat: Amundsen VS Scott (que també vam presentar a la Patitrobada!)


Doncs ja ho sabeu, tot això del internet està molt bé per informar-se, però res no val més que veure les coses en la realitat.

Per tant, us esperem aquest dissabte a l'Ateneu Igualadí a partir de les 11h


17/11/15

QUÈ HA PASSAT EN ELS ÚLTIMS 30 DIES?

Una vegada més us apropem el més destacable en el món de les novetats. No només per si teniu intenció de fer-vos amb un d'aquests títols, si no que a més per estar al dia.

·No ha resultat un mes molt ple de novetats, especialment en la branca del rol, però ha aparegut un títol notable: Ryuutama. Es tracta del primer joc de rol japonés que es tradueix al castellà, i ho ha fet per via crowdfunding de la mà de Other Selves. El joc, lluny del concepte més violent, busca ser el viatge iniciàtic dels personatges amb la natura. Una temàtica diferent del que estem acostumats

·Els afeccionats al joc de rol Dragon Age per fí disposaran del tercer llibre del reglament. Tot i que sembla que Edge Entertainment està abandonant aquest sistema de dividir els reglaments en diversos llibres que van publicant amb cert espai de temps, no podien deixar de cantó el que ja van començar. Amb aquest nou annexe, els directors de joc podran permetre que els personatges puguin tindre nivells del 11 al 20 i disposar de nous transfons. A més s'amplia la informació del món, aporten noves regles per poder participar en batalles, més sortilegis i enemics en consonància d'aquests nous nivells. Tenint en compte que ja fa temps que no apareix cap videojoc nou de la saga, tothom es pregunta si no hagués sortit més a compte editar tot el joc a la vegada.

·En el terreny de jocs de taula, Edge entertainment no abaixa el ritme i com cada mes posa a la vanta una quantitat de títols gens despreciable. Comencem amb Dark Tales, un joc de cartes no col·leccionables en el que es viuran contes de fades una mica obscurs. A més, la editorial no ha tingut cap mania per permetre la descàrrega gratuïta del reglament. Així que qualsevol que li pugui interessar que faci una ullada al següent enllaç:
Un altre joc que es permet la descàrrega gratuïta del reglament per que els afeccionats facin boca és Raid & Trade, un joc de taula post-apocalíptic en el que els jugadors hauran de saquejar les ruïnes de les ciutats per sobreviure i completar missions per tal de millorar la seva posició social i ser admesos com a membres de la nova civilització. Com a joc ens trobem amb un taulell urbà que podrà variar a cada partida gràcies a certs mòduls. Per qui estigui interessat, li agradarà saber que es podran comprar personatges en petites caixes individuals amb tot el necessari per utilitzar-los en el joc bàsic. De fet, el primer personatge, Cora la especialista, ja ha sortit a la venta.
Com a llançament estel·lar del mes tenim Blood Rage: Un impressionant joc d'estratègia ambientat en el Ragnarok, la fí dels temps segons la mitologia vikinga. Cada jugador prendrà el control d'un clan nòrdic i buscarà en la lluita i la mort la glòria. A més, pels més selectes dels afeccionats, Edge ven en exclusiva en la seva web la edició col·leccionista que, tot i tindre un preu que pica, ofereix a més del joc bàsic, quatre expansions i un llibre d'il·lustracions

En La cueva del troll els jugadors es dedicaran a explorar i saquejar un maligne cau ple de perills i tresors. Però per molt que es juguin el coll, al final, el vencedor serà l'aventurer que més riqueses hagi acumulat durant la partida. El joc és de 2 a 4 jugadors i el sistema es basa en l'ús de cartes i la decisió de com es gestionen les quatre accions que es té cada torn.
Un altre joc de taula en el que és important adquirir or és Galeones, Cañones y Doblones, un joc més informal en el que els jugadors es posaran en la pell de capitans pirates i competiran entre ells per omplir-se les butxaques. Ara bé, aquests diners s'hauran d'invertir, sigui millorant la tripulació o els vaixells, o bé oferint-los al gran rei pirata per obtenir el seu favor. De fet, el guanyador serà aquell que més hagi aconseguit el favor d'aquest rei. El joc és de 2 5 jugadors i el sistema de joc es basa en el llançament de daus i la posada a taula de certes cartes.

Ja que en aquestes setmanes no hi ha hagut gaires novetats en el terreny del rol, sempre es pot fer una ullada al món del micromecenatge, molt actiu últimament.
·El hombre abstracto és un joc de terror i investigació en el segle XVII. Els jugadors s'hauran de fer càrrec de monstres desconeguts amb la seva espasa i el seu enginy. El sistema de joc es basa amb el popular FATE. Per més detalls cliqueu en el següent enllaç:
·Pels que sempre us ha agradat la literatura d'aventures clàssica us pot interessar Expedición a la tierra hueca. Un joc que aspira a emular l'acció més pulp i es venta de disposar d'un sistema de joc en consonància. Per saber-ne més:

Fins aquí el que n'hem tingut ressò. A mitjans de desembre us explicarem més coses :D