31/8/15

NOVETATS D'AGOST

Ara que estem a les acaballes del tradicional mes de les vacances sobta veure que en el món de l'entreteniment alternatiu no s'aturen els títols publicats!


A més, comencem amb una gran notícia a nivell local! Es tracta de l'imminent apertura de Dark Nebula, la primera botiga especialitzada en jocs de taula i wargames a Igualada.
De fet, ja vàrem poder conèixer al Jose a l'última Patirol, qui ens va poder fer vàries demostracions del joc de miniatures Malifaux.
A més de poder trobar material inèdit a la nostra ciutat, a la botiga es celebraran regularment demostracions i partides per qui s'hi interessi.
La inauguració del local serà (si el temps acompanya i les autoritats ho permeten) el proper 12 de setembre i el podrem visitar al carrer Vidre núm. 6... Per qui no sàpiga on para el carrer del Vidre, n'hi ha prou que es dirigeixi a la Rambla St Isidre des de la Plaça del Rei i giri la primera a la dreta.


·La gent de Nosolorol no ha descansat en l'agost per ampliar la seva oferta de jocs: Comencem per l'edició en castellà de The Dresden files, basat en les novel·les de Jim Butcher. Amb aquest joc, ens enfrontarem als horrors ocults de la metrópoli amb un ampli vantall de personatges, tant d'humans com quelcom de més. El sistema de joc es basa amb el FATE i ha rebut molt bones crítiques als Estats Units. Nosolorol, a més, l'ha mimat amb una presentació excel·lent i permet baixar de manera gratuïta el mapa de la ciutat i fitxes en blanc.
Una altre novetat és Marte Extremo, una aventura autojugable, o sigui, que t'aporten una ambientació, aventura, personatges pregenerats i regles bàsiques del sistema Hitos per que no hagis de dependre de cap altre manual. La ambientació satisfarà als afeccionats del cinema de ciència ficció dels anys 80: Els jugadors participaran en una mena de reality show que pot resultar letal. La violència està més que justificada per mantindre els bilions d'espectadors que no es volen perdre el programa!
Vampire city és la més recent novetat de la empresa. Com és de suposar els jugadors es posaran a la pell de vampirs que intentaran col·laborar per un interés comú... si els seus interessos individuals no ho tiren tot per terra. La originalitat recau en el fet que no és necessari un director de joc.

I acabarem amb Un céntimo por mis pensamientos, de l'absorbida editorial Conbarba, que tot i formar part de Nosolorol, encara disposa de l'autonomia suficient com per treballar en paral·lel. El joc tracta d'interpretar un grup d'amnèsics que s'esforcen en recordar el seu passat. El sistema de joc tampoc fa necessàri la figura del màster. A més, coincideix que ara fa un parell d'anys, Maqui Edicions ho va publicar en català.

·Triumphant és el nou joc de rol sobre superherois. La edició en castellà els hem d'agrair a la gent d'Ediciones Epicismo, els que s'han esforçat per poder afegir 50 pàgines addicionals ampliant l'ambientació de la ciutat de Sovereign city i afegint dues aventures. Cal destacar que el joc és una creació de Simon Washbourne, creador de Bàrbars de Lemúria.

·El punt d'humor ens el porta Solo Ediciones amb el seu primer joc de rol: Canis, el juego de rol de la fauna ibérica. Joc humorístic que satiritza les tribus socials que omplen les discoteques del nostre país... emfatitzant el concepte «tribu».

·Una altre empresa novella, Summum Creator, ems ha sorprés amb Todos para uno, Régime Diabolique. Joc de rol que barreja una França del segle XVIII, en la que de dia la societat transcorre tal i com ens indiquen els llibres d'història, però que de nit ronden bèsties dignes de malson.

·Dintre del món dels jocs de taula s'ha de destacar l'activitat d'Edge Entertainment que han posat al mercat Drakon. Es tracta d'un joc de 2 a 6 jugadors en el que hauran de competir entre ells per evitar ser el sopar del drac, i es que només un d'ells es podrà salvar, així que tots els recursos seran necessaris. El joc entra ja a la seva quarta edició, millorant les fitxes del taulell i aportant noves miniatures dels herois.


·Manila és l'última novetat de Devir. Un joc ambientat en principis del s.XIX, els jugadors hauran de navegar amb febles barques fetes amb bambú per poder vendre els seus productes al mercat negre.
De la mateixa companyia podem trobar a partir d'aquest mes Fila Filo. Un joc infantil a partir dels 6 anys en el que hauran d'ajudar a unes aranyes a capturar formigues. Un joc que destaca pel seu taulell tridimensional

·Per acabar dediquem l'espai als grans projectes que necessiten una empenta addicional per veure la llum. El micromecentge ha permès que apareguin molts títols interessants, per això... fem una ullada a noves propostes:

Ryuutama serà el primer joc de rol japonès traduït al castellà. La temàtica, molt naturalista, es centra en el viatge iniciàtic de cada personatge. Els promotors del projecte no dubten en assegurar que reflecteix l'esperit de les obres de Miyazaki (Mi vecino Totoro, El castillo ambulante, Porco Rosso...) Si us interessa el projecte, no dubteu en visitar l'enllaç següent:
Far Away és el joc de cartes que pretén que els jugadors teixeixin una història entre ells, barrejant elements aleatoris i altres de votació entre els mateixos participants. Val la pena passar-s'hi per la web de verkami:
Ludi Gladiatorii és el joc de cartes que pretén emular les lluites de gladiadors. Cada jugador prendrà el rol d'un promotor de gladiadors i haurà de gestionar els seus recursos per poder oferir el millor espectacle. Com que no es posarà en marxa a partir del 9 de setembre no podem oferir l'enllaç a verkami, però si voleu saber més d'aquest joc, us animem a que visiteu la seva web oficial!

3/8/15

COM ES PRESENTA L'AGOST?

Bon dia amics i amigues!

Ja estem a primers de mes i aquí estem, presentant les activitats que farem al llarg del mes. 

Després d'un mes tan mogut com el juliol, amb els Dilluns de Rol, Patitrobada, Patinight i Taller de Pintat de minis, aquest més d'agost estarem mig de vacances, seguint el ritme de la Kaserna, qui ens deixa l'espai per realitzar la Patinight i els Dilluns de Rol.



Així doncs aquest mes les activitats seran, en primer lloc la Pati-Rol del 15 d'agost. Amb els companys de la Societat Pathfinder Barcelona aportant la seva dosi de Pathfinder, el Joan aprofitarà per estrenar el seu flamant nou joc de rol, Bàrbars de Lemúria (de Maqui Edicions). A part, aquesta edició de la Pati-Rol enceta un nou format, més obert, en la que a part de les habituals partides de rol, també portarem a l'abast de tothom altres jocs singulars com els jocs de guerra o els de cartes, fent demostracions d'algun joc en concret. En aquesta edició el Jony, nou membre del nucli del Pati, farà demostracions del joc de Star Wars, X-Wing.


... així com la una visita especial per part de José Vila, el propietari de la nova tenda que obrirà les seves portes a Igualada al pròxim mes de Setembre, en la que hi podrem trobar jocs de rol, jocs de guerra i jocs de cartes. De ben segur que en sortiran coses molt interessants d'aquesta nova situació a Igualada.


Finalment destacar que, dins el marc de la Festa Major de la nostra ciutat, els amics del Pati portarem, com els dos darrers anys, un campionat de futbolí el dissabte 22 d'agost. Així que ja sabeu, busqueu-vos una parella i el dissabte cap a Igualada, al C/St. Magí, per disputar un torneig la mar de xulo tot recordant jocs clàssics de la nostra joventut.