27/2/14

TALLERS DEL PATI: JUNGLE SPEED

Penses que ets el més ràpid de la jungla? Demostra-ho agafant el tòtem abans que els teus rivals. ¡Unga, unga!

Jungle speed és un divertit joc de símbols tribals en què poden arribar a jugar fins a 80 persones (bé, això almenys és el que diu el fullet d'instruccions però jo crec que no hi ha tantes cartes ...)
Ens trobem davant un joc ideal per a festes i grups nombrosos de jugadors als quals els vingui de gust riure una estona. La diversió amb el joc està assegurada i les rialles no faltaran quan juguis a ell. Si no ho has provat mai no dubtis a fer-ho quan tinguis oportunitat. Quan juguem a aquest joc és de les poques vegades que se senten rialles a la cova, el normal sol ser que se sentin els crits dels incauts que acaben allà ...

Jugabilitat: Alta. És un joc molt simple que enxampa la primera encara equivocar-se és també una part important del joc i passa més del que us podeu imaginar.
Estratègia: Realment en aquest joc no hi ha estratègia tan sols ens podem fiar dels nostres reflexos per agafar el tòtem abans que els altres jugadors.
Durada sobre 20 minuts segons quants jugadors sigueu.
Jugadors de 2-80 encara que segur que amb un màxim de 8 jugadors us ho passeu millor.

18/2/14

MOLTA ACTIVITAT EN EL PATI

A punt d'acabar amb aquesta llarga tongada d'efervescents activitats del Pati d'aquest mes de febrer, és moment de posar-nos al dia de tot el que ha passat en aquestes últimes setmanes i actualitzar el calendari de cara als propers esdeveniments de la nostra associació cultural.

Després de l'exitosa Pati-night del mes de gener, vam tenir l'oportunitat de ser protagonistes d'una nova col·laboració amb Abacus. Com ja sabeu, cada primer dissabte de mes, realitzem els Tallers del Pati, on convidem a tot aquell qui assisteixi a l'Abacus del carrer Santa Caterina d'Igualada, a conèixer un nou joc del seu stock.

Passats set dies, vam recuperar novament una activitat que en la seva primera edició va tenir molt bona acollida: el taller de pintat de miniatures.
Reunits a La Galleda, una instal·lació municipal que ens cedeix l'Ajuntament d'Igualada, vam poder pintar les nostres pròpies minis al nostre gust. Grans i petits, van agafar els pinzells per donar color a les figuretes que portaven de casa. Un molt bon matí acompanyats de bons artistes!

I la Pati-rol, una de les activitats que ja podem considerar consolidades dins el calendari del Pati.
Iniciàvem el mati amb les ja tradicionals partides de la Societat Pathfinder, aconseguint reunir 3 taules ben farcides d'exploradors afamats d'aventures.




 
Cal agrair l'organització dels membres de la Societat Pathfinder Barcelona, per tenir cura de que tot rutllés a la perfecció. Ens ho vam passar de conya!


A la tarda...més Pathfinder, juntament amb una curiosa partida de Mouse Guard i una iniciàtica en l'ambientació de Star Wars. Totes tres, també, amb bon resultat i molta diversió. De fet, és el que busquem: passar-ho bé i convidar a tota aquell interessat en conèixer el món dels jocs de rol a que vingui a participar de la Pati-rol.

Y ara... Doncs carregar piles per la Pati-night del dissabte 22!
A partir de les 22h, ens trobareu novament a La Galleda (Plaça Sant Miquel, Igualada) amb partides de rol i jocs de taula. Només cal que ens aviseu de la vostra assistència deixant un comentari en aquest blog, o via facebook o entrant al nostre fòrum.

Us hi esperem!

10/2/14

CAMPIONAT DE CARCASSONNE A MANRESA

Dijous 13 de febrer - 21h - Cafè-Teatre la Peixera


Us sona aquest ninot ?



Segurament l'haureu vist en els ambients on es tracta de jocs de taula. 

Se'n diu un Meeple (pronunciar mípel), i ara s'ha tornat en tot un símbol dels jocs de taula.

Doncs aquest meeple va veure la llum amb el joc Carcassonne, que ha arribat a ser una fita en la historia dels jocs de taula.



En aquest joc, els jugadors aniran muntant el tauler de mica en mica, col·locant fitxes de paisatge sobre la taula, creant així ciutats, camins i camps, dels quals intentaran apropiar-se col·locant-hi els seus meeples.

Tota la tàctica resideix en saber com col·locar les fitxes de terreny (be per a afavorir les meves propietats, be per a bloquejar el desenvolupament dels altres), però també a on i quan utilitzar la meva gent (ah, no us ho he dit però meeple ve de "my people"... sempre va be saber coses així per fer-se el xulo amb els col·legues :p ). Clar, perquè només en tenim 7 per tota la partida, i un cop col·locats en ciutats o camins, no els recuperarem fins que es tanquin aquests llocs.

També haurem de decidir si ens desenvolupem sol, o amb un altre jugador o si surt més a compte fastiguejar els altres. Tot i que, al final, per guanyar, haurem de fer una mica de tot, aliant-nos momentàniament amb un per després col·laborar amb un altre.

Ah, i no us parlo de l'estrès mentre espereu de que us surti LA fitxa que us permeti fer la súper martingala del segle...

Be, si aquesta presentació breu us ha despertat les ganes de saber-ne més us proposo, per una banda, 2 llocs amb més informacions sobre el joc :
- un video amb l'Oriol Comas, 
- i un blog d'un amic de Manresa,
... i per una altra banda, us invito a anar a Manresa justament aquest dijous, on la gent del CAE organitzen el 6è Campionat de Carcassonne de la llum. Comença a les 9 del vespre i és al Cafè-Teatre La Peixera. Això sí, per als que ja coneixeu el joc, compte que juguen amb 3 variants que van crear ells mateixos. Però ho teniu tot perfectament explicat en la mateixa pàgina del CAE.

I, evidentment, us esperem a la propera Patinight (dissabte 28 d'aquest mes a la Galleda) i a la Patitrobada (dissabte 15 de març) per jugar-hi.