29/1/14

RESUMINT LA PATI-NIGHT DEL DISSABTE

Feia temps que esperàvem una Pati-night com la del passat dissabte 25 de gener, amb gent amb ganes de jugar i passar-s'ho d'allò més bé.


Gràcies a Cristophe, i a la seva amplia col·lecció de jocs, aquells que van venir a la Galleda amb ganes de fer una partida a jocs de taula, vam poder saciar la seva fam ludòpata amb diferents propostes: King of Tokio, Runewars, Rallyman, Dixit...


D'altra banda, un grupet van donar el tret de sortida a una campanya que jugaran durant les Pati-night, seguint el sistema de joc de rol “Canción de hielo y fuego” (si us sona Juego de Tronos...aquest és el teu joc!).


I la veritat és que havíem de ser més, però compromisos com el del gran event de la Societat Pathfinder Barcelona, realitzat el mateix dissabte al Club Necronomicon's de L'Hospitalet de Llobregat, entre d'altres, van provocar que gent fixe a l'esdeveniment del Pati, no poguéssim assistir.
Però hi haurà moltes Pati-nights més. D'això n'estem segurs!


I ara, a carregar piles per la pròxima Pati-Rol del dia 15 de febrer!

Però no us despisteu gaire, perquè abans tenim una nova activitat puntual per aquells interessats: TALLER DE PINTURA DE MINIATURES. En breu, en aquest blog o via facebook, rebreu més informació.

27/1/14

TALLERS DEL PATI: LA COLLA DELS PORQUETS

El Pati us presenta un nou joc pel Taller del Pati a l'Abacus, el proper dissabte 1 de febrer, de 12 a 14 del migdia: La Colla dels Porquets.






Dirigit a un públic infantil, assistim a una carrera de petits porquets acròbates que els encanta córrer pels camins. No obstant això, el sender és tan estret que no tots hi caben i per avançar hauran de pujar a l'esquena dels seus rivals. Hi ha dues regles interessants, la primera és que si treus un resultat negre al dau ( els daus de sis cares són especials ) podrem tornar a tirar, però només si som els últims, a més, cada jugador podrà estendre el recorregut de la carrara 1 vegada durant la partida, amb el que augmenta les seves possibilitats d'escalar posicions. També podrem aprofitar la possibilitat d'enfilar-se a l'esquena dels nostres porquets rivals, en aquest cas, el porquet ens portarà a sobre quan arribi el seu torn.
La quadrilla dels Porquets és un joc divertit i ràpid , adreçat als nens, que aprendran mecanismes que els serviran per acostumar-se als jocs de taula, i poder convertir-se en "jugadors experts " quan creixin.

Adreçat a nens i nenes a partir de 4 anys, en companyia d'adults.

De 2 a 7 jugadors.

22/1/14

MÉS FOTOS I PROPERA PATI-NIGHT



 



Doncs si, amics del pati, aquí teniu una nova bateria de fotografies de la darrera Patitrobada i de la presentació de l'Enigmàrius.

Aprofitem aquesta entrada ràpida, per recordar-vos de la Pati-night d'aquest proper dissabte 25 de gener a les 22h, a la Galleda (Plaça Sant Miquel d'Igualada)
Com ja sabeu, durant la Pati-night podeu jugar a diferents jocs de taula o participar en alguna aventura de joc de rol que us proposem per aquella nit.
Tan sols us heu d'apuntar a l'activitat entrant al nostre blog.

Dissabte us hi esperem a tots!

19/1/14

PATITROBADA AMB MOLTS CONVIDATS

Les activitats del Pati durant aquest 2014, no podrien haver començat de millor manera: amb una bona presentació i envoltats de bons amics!
Si bé, les nostres activitats ja van començar els primers caps de setmana d'aquest nou any amb Els Tallers del Pati a l'Abacus i la Societat Pathfinder, esperàvem amb candeletes l'arribada de la Patitrobada de gener per donar el tret de sortida oficial al que serà un any molt mogut.

Com ja és habitual, les portes del vestíbul de l'Ateneu Igualadí, van ser obertes a les 10 del matí per donar llibertat a tots aquells amb ganes de jugar de poder gaudir de molts, molts jocs de taula.
La sorpresa va ser que ens va acompanyar en Toni Serradesanferm amb la seva nova creació: Victus.
Ja sabeu que al Pati, sempre donem cabuda a aquells nous creadors de jocs per poder “tastejar” els seus prototips de joc, per tal de millorar el seu futur producte. Així doncs, en Toni i el seu Victus van poder serr coneguts per alguns de nosaltres, amb molt bon regust lúdic.

Durant la tarda, el moviment a les taules de joc va ser considerable: grans, petits, jocs de daus, de cartes, d'estratègia, de col·laboració... No ens els acabaríem mai, els jocs!


I, com dèiem abans, un nou creador de jocs ens va visitar: l'Ivan Prat i el seu interessant 1714: El cas dels catalans, un joc de transfons clarament històric on és recorden les batalles de la Guerra de Successió Espanyola i totes les estratègies portades a terme per les diferents potencies europees.
Un gran joc per aquells amants de la història, els jocs de guerra i l'estratagema.

Però el plat fort de la Patitrobada va ser la presentació de la nova creació de l'Oriol Comas i en Màrius Serra: l'Enigmàrius.

Després de fer entrega a l'Oriol, un gran amic de la casa del Pati, d'un diploma acreditatiu com a “Membre honorífic” de la nostra associació, ens van presentar aquest interessant joc on els jocs de paraules, la rapidesa lingüística, l'agudesa semàntica, són primordials.
Definicions, anagrames, creació d'adjectius, enigmàrius...un bon grapat de paraules que s'amaguen dins del nou joc d'en Comas i en Serra, que us recomenem al 100%.

I ara...què?

Doncs això és un no parar! El Pati continua amb la seva bateria d'activitats amb una nova Pati-Night el proper 25 de gener a la Galleda (Plaça Sant Miquel, Igualada).
Allà disposarem d'un fabulós local per poder jugar desde les 22h fins a les 3h de la matinada. No hi ha excusa!
Si voleu jugar a algun dels nostres jocs, portar el vostre propi, participar en alguna partida de rol, etc., aquesta és la vostra activitat.
Si voleu venir a jugar amb nosaltres a la Pati-Night, passeu per AQUÍ ens aviseu. Us hi esperem!

17/1/14

VICTUS - Última hora a la Patitrobada


Un altre autor ens fa l'honor de venir a visitar-nos, i també amb un joc històric.


Es tracta del Toni Serradesanferm.
Toni Serradesanferm a Essen 2013
Autor i desenvolupador de varios jocs (els més famosos son 4 Monos i Dungeon Raiders, publicats per Homoludicus), el Toni va ser contactat per la editorial Devir per a crear un joc basat en la visió de l'Albert Sánchez Piñol del setge de la ciutat de Barcelona en la seva novel·la VICTUS.

el blog d'on he agafat la il·lustració amb els playmobils

Us deixo aquí la presentació que en fa el Toni :
« "Victus" és un joc semi-col·laboratiu, de 1 a 4 jugadors, amb una durada d'unes 2 hores. Els jugadors representen l'alt comandament de les tropes barcelonines, i hauran d'evitar sucumbir al setge borbònic abans del 11 de setembre i així igualar la gesta històrica. En cas de no aconseguir-ho, tots els jugadores perdran; però en cas d'aconseguir aguantar la defensa de la ciutat fins al final, aquell jugador que més hagi contribuit a la defensa òptima de la ciutat serà el guanyador. »


Una de les primeres versions del tauler (prototip)
El joc està en la seva fase final de desenvolupament (per exemple, el tauler de la dreta ja no és exactament el tauler actual) i el Toni el porta a la Patitrobada per que hi pugui jugar gent nova i així poder veure com reaccionen els jugadors, on poden quedar punts febles que caldrà millorar abans de la seva publicació.

Així que ja ho sabeu, si voleu aportar el vostre gra de sorra a l'elaboració del joc VICTUS, és demà... 

... però només al matí !!!

Per desgracia, el Toni te una vida familiar (a qui se li acut, també!!!) i no podrà quedar-se tot el dissabte.

14/1/14

37ª Patitrobada amb l'Oriol Comas, el Marius Serra i l'Ivan Prat


El setè any de Patitrobades comença amb força, gràcies a la visita que ens fan 2 il·lustres creadors per una banda, i un autor novell per una altre.

Comencem pels famosos.

Un és un “incontournable” del mon lúdic català, i l'altre és una celebritat, gràcies entre altres coses a les seves intervencions diàries als matins de Catalunya Radio. Us vull parlar de l'Oriol Comas, autor de jocs i creador d'esdeveniments lúdics majors en el paisatge català, i el Marius Serra, escriptor ludolingüístic, creador del món de Verbàlia.













Així doncs, aquest dissabte dia 18 de gener, ens venen a presentar la seva última creació:


ENIGMÀRIUS, el joc de taula, publicat per la editorial DEVIR




En aquesta versió del joc, haureu de fer punts resolent un enigmàrius, como no, però també trobant un anagrama, o descobrint el sentit d'una paraula (podeu comptar amb aquests 2 per que no us ho posin fàcil), o trobant una paraula que contingui unes lletres donades o desafiant els vostres adversaris inventant-vos un enigmàrius !




Evidentment, en la seva presentació, no podien més que fer-nos jugar... Així que a partir de les 18:30 començarà un concurs i qui serà capaç de resoldre el màxim de proves que ens proposaran guanyarà un exemplar del joc firmat pels 2 co-autors.
Ah, afegir que també hi haurà a la venta, en un mini estand de l'Abacus, no només l'Enigmarius, però també el seu germà gran, Verbàlia, així com els llibres del Marius Serra.




I ara li toca a l'Ivan Prat.

Ell encara no és tan famós, però segur que aviat formarà part dels autors de jocs que compten en la Península.



Efectivament, amb aquest joc que ens ve a presentar, 1714: El cas dels catalans, l'Ivan ens demostra que és capaç de crear un joc de gran recorregut i que un cop publicat, segur que tindrà ressò més enllà de les nostres fronteres.


Aquest joc històric us farà assumir el paper d'una de les potencies europees que es van enfrontar a les forces borbòniques durant la Guerra de Successió Espanyola i que van fer les paus firmant el tractat de Utrecht al 1713, i el de Rastatt al 1714.
Però, si be haureu de lluitar conjuntament contra el joc (més ben dit contra les forces francoespanyoles), també us fareu la guitza entre vosaltres per fer-vos amb els territoris de l'immens imperi espanyol. 




Mentrestant, la ciutat de Barcelona estarà resistint en la seva particular lluita... I la pregunta és : sereu capaç salvar a la ciutat comtal, o preferireu guanyar en els altres territoris ?

Potser, després d'aquesta partida ja entendreu millor perquè les coses van anar com van anar !



Així que, amants de les lletres o amants de la història, aquest dissabte no us podeu perdre la oportunitat de poder jugar a aquests jocs tan diferents, sobretot acompanyats pels seus autors respectius.

Horaris

Tot el dia, a partir de les 11
  • Ludoteca amb explicació de jocs
  • Presentació i explicació del joc 1714: El cas dels catalans, amb l'autor
  • Presentació i explicació del joc Enigmàrius, amb els autors

A partir de les 18:30
  • Presentació i concurs ENIGMÀRIUS

7/1/14

UN 2014 PLE D'ACTIVITATS DEL PATI!

Bon dia amics i amigues del Pati!
Després d'unes setmanes de silenci "bloguero", tornem a l'atac amb més ganes que mai.
Han estat uns dies d'estar una mica atabalats entre festes de nadal, compres compulsives, arribades de tions, atipades de turrons, caps d'anys i nit de reis... Però tornem a la normalitat amb un any ple d'activitats que no us podeu perdre.

Per aquells que no ens coneixeu prou (lleeeeeeeig!), us podem explicar en quatre ratlles les nostres activitats estrella:

-La Patitrobada (cada tercer dissabte de mes imparell), on podreu jugar durant tot el dia a infinitat de jocs de taula per a grans i petits. Us agraden els taulells, els daus, les fitxes, les cartes, etc.? Aquesta és la vostra activitat!

-La Pati-rol (cada tercer dissabte de mes parell), que centra la seva atenció en els jocs de rol. Tant si coneixeu aquest apassionant món, com si sou uns desconeguts per aquest tipus de jocs narratius i fantasiós... esteu convidats a participar i ser protagonistes d'una de les nostres aventures.

-La Pati-night (cada últim dissabte de mes), on disposarás d'un espai per poder trobar-te amb els teus amics i jugar al joc que tu vulguis, sigui de taula o de rol, proposat per tu o per nosaltres. Qui pot dir que no a jugar durant tota la nit a aquell joc que et torna boig!

-La Societat Pathfinder (cada segon dissabte de mes imparell), que segueix la gran onada internacional de campanyes Pathfinder on interpretaràs a un gran aventurer a la recerca de tresors perduts per un món ple de perills. Crea el teu personatge i fes-lo evolucionar fins arribar a ser un poderós mag, un valet guerrer o un intrèpid explorador.

-Els Tallers del Pati (cada primer dissabte de mes), amb col·laboració amb Abacus, on els membres del Pati us proposem un joc perquè jugueu i gaudiu de la seva dinàmica. Si voleu conèixer nous i interessants jocs, aquesta és la vostra activitat.


 Cliqueu per fer el calendari més gran

Ja veieu: n'hi ha per donar i vendre!
L'oferta és mot gran i variada, i sempre afegim alguna cosa més. Pintura de miniatures, concursos, visionat de pel·lícules, etc. I sempre tenim les portes obertes a noves propostes!

Les vies de comunicació són molt fàcils i directes: o fent un comentari en aquest blog, o enviant un correu a la nostra adreça electrònica (elpatiigualada@gmail.com), o entrant al nostre fòrum (l'icona del núvol verd de la banda dreta), o pel nostre facebook.
Només cal que us poseu en contacte amb nosaltres i us mantindrem informats de totes les nostres activitats.

Bon any i participeu del Pati!