24/4/13

JOCS NARRATIUS...aquest dissabte 27 d'abril

Com ja havíem anunciat fa uns de dies enrere, aquest dissabte tornem a organitzar una nova activitat tota la gent del Pati.
I, per suposat, hi esteu més que convidats!

Així doncs... al ataque!

JOCS NARRATIUS

Dia: dissabte 27 d'abril
Hora: de 18h a 20h.
Lloc: al vestíbul de l'Ateneu

Durant un parell d'hores, podrem gaudir d'un grapat de jocs on l'aspecte interpretatiu i narratiu, són eina principal. Jocs a on podrem posar-nos sota la pell de diferents personatges i riure d'allò més interpretant les diferents situacions que se'ns plantegin.
Podrem jugar a Sí, Señor Oscuro, Hombres Lobo de Castronegro, Érase una vez, Fiasco, Dixit...

Aprofitant l'esdeveniment, farem entrega dels premis del Concurs de Relats del Pati i us proposarem un parell de jocs, de tipus lingüístics, de la fabulosa caixa de Verbalia.

No sabeu què fer el dissabte a la tarda? Doncs veniu a l'Ateneu i passareu una bona estona.

Us hi esperem!

21/4/13

QUI SERÀ EL GUANYADOR?

Bon dia a tothom!

Finalitzat el plaç d'entrega del escrits pel Concurs de Relats, arriba el moment més difícil de tots: decidir quins són els relats guanyadors!

Per sort, tenim un jurat just i preparat, per fer la llegida de tots els escrits rebuts via mail o en format físic, i decidir quins han estat escollits com a millors narradors d'històries del Pati.

 El nostre "Jurat"...

Com ja havíem informat, el veredicte es farà públic aquest pròxim dissabte 27 d'abril, durant les Jornades de Jocs Narratius. En breu, rebreu més informació sobre aquestes jornades...

Així doncs...estigueu alerta i no perdeu el contacte!!

13/4/13

CONEIXEU "L'ARGONAUTA"?

L’Argonauta és un lloc web en català, creat per un grup de jugadors i directors de joc, entusiastes dels jocs de rol, amb la fita de publicar-hi material de creació pròpia, o provinent de col·laboradors, que puguin servir d'ajuda a d'altres jugadors i directors de joc. 
 

Entre el material que tenim intenció de publicar hi trobareu aventures i campanyes llestes per jugar, personatges pregenerats (tant jugadors com no jugadors), nous fulls de personatge, ajudes pel sofert director de joc, normes alternatives, plànols, mapes, enllaços d’interès, informació complementària sobre rerefons existents o rerefons totalment alternatius fruit de la nostra imaginació...i fins i tot algun joc complet. La condició que ens hem proposat és que els materials anem oferint als nostres visitants siguin veritablement elaborats i llestos per que algú altre els pugui fer servir-

Com podreu comprovar, algunes de les seccions de L'Argonauta fan referència a jocs que fa temps que s'han deixat de publicar. Aquests jocs segueixen vius en les nostres sessions regulars i esperem mantenir-los així durant molt de temps. Igualment trobareu documentació sobre jocs creats per afeccionats de casa nostra. En alguns casos tenim disponible el joc complet, gràcies a la gentilesa dels seus autors. Així que si algun dels títols dels jocs no us resulta familiar, us convidem a entrar a la seva corresponent secció i a jutjar vosaltres mateixos si el contingut és del vostre interès. Tractant-se d'un lloc web que fem per gust, hem decidit que el fet que un joc de rol no estigui disponible a les botigues o que no  hagi tingut especial difusió al nostre país no ha de ser un obstacle per publicar-ne aquí el nostre material i el dels nostres col·laboradors. Potser podem transmetre part del nostre entusiasme per aquests jocs a algun dels nostres visitants.

Esperem que L'Argonauta vagi creixent amb el temps a mesura que anem posant el nostre material d'una manera presentable i ordenada. Qualsevol director de joc entendrà fàcilment que escriure una aventura o campanya que ha creat i dirigit un mateix de manera que pugui ser emprada directament per una altra persona no sempre és senzill. Esperem resoldre-ho d'una manera prou satisfactòria perquè trobeu aquest lloc útil, interessant i divertit.

Estem oberts a qualsevol desig de col·laborar amb L'Argonauta. Ens agradaria ampliar el ventall de jocs sobre els que disposem documentació o aprofundir i ampliar les seccions que ja tenim encetades. Si teniu normes casolanes, aventures de producció pròpia, ajudes al director de joc... i creieu que L'Argonauta és un bon lloc per compartir-ho, us animem a fer-ho. Estarem encantats d’ampliar la tripulació. Esperem estar sempre "en construcció" i qualsevol suggeriment serà ben rebut.

7/4/13

"PINTOR, QUE PINTAS CON AMOR!"

A les portes d'encetar una nova setmana, passo pel blog per donar-vos a conèixer (i penjar algunes fotos) del Taller de pintura de miniatures, realitzat ahir mateix, dissabte 6 d'abril.

La valoració és molt positiva però, com sempre diem, millorable de cara a properes edicions.
Per una banda, no vam tenir un èxit de convocatòria esbojarrant. La gran majoria de participants érem membres del Pati, tot i que van rebre la visita d'un grupet de “amics” de l'associació interessats en aquesta activitat.

Però d'altra banda, aquest primer taller en “petit comitè” va ser molt positiu ja que, els més coneixedors en la matèria (en Judas i en Red Globlin), van poden assessorar, ajudar, orientar a tota la resta de pintors de miniatures novells. Potser, amb molta més gent, aquest “help” en molt moments no hagués estat possible.




Els "mestres" de tot aquest sarau:
en Judas i en Red Goblin!




El resultat de les nostres “minis”, després del taller de pintura, ens ha deixat més que satisfets. I el que és més importat: el agradable regust de tornar a agafar els pinzells i donar-li color a les figuretes que tenim en aquella capsa amagada rere els manual de jocs.


Volem agrair especialment a Acrylicos Vallejo, per fer-nos arribar puntualment la seva aportació gratuïta de pintures, i a la gent de la Kaserna per oferir-nos un dels seus espais (La Galleda) per realitzar el taller.
Llàstima que les miniatures d'Infinity, i que hem fet publicitat en anteriors entrades, no van arribar a temps pel taller. Això ens motivarà a realitzar un nou taller de pintures i les respectives demos del seu joc.

2/4/13

AGENDA D'ABRIL

La Setmana Santa ja ha acabat... Enrere queden uns dies on hem pogut descansar, carregar piles, recuperar son perduda, veure aquella pel·lícula que feia mesos que ens esperava, acabar l'últim capítol d'aquell apassionant llibre...
Però per endavant ens queda un mes ple d'activitats que, des del Pati, us volem oferir perquè participeu i disfruteu d'una molt bona estona.
Agafeu agenda!

Taller de pintura de minis
Fem recordatori de l'activitat d'aquest proper dissabte 6 d'abril, que realitzarem a la Kaserna, de 10h a 14h. Durant el matí, podreu venir i pintar les vostres pròpies miniatures, o aquelles que el Pati us podrà oferir gratuïtament.
D'altra banda, podreu veure en directe l'utilitat d'alguna d'aquestes figuretes en un entorn de joc, ja que hi haurà partides demostració del joc Infinity, empresa col·laboradora en aquesta activitat.


Concurs de Relats del Pati
Queden tot just 10 dies, perquè finalitzi el plaç d'entrega dels contes o relats del nostre concurs. Us animem a que agafeu un full en blanc i traieu l'escriptor que tots tenim a dins i ens feu arribar els vostres escrits. Ben segur que de qualitat no en faltarà, i que serà difícil pel jurat decidir els guanyadors d'aquest concurs.


Jornades de Jocs Narratius
El 27 d'abril, de 18h a 20h, la gent del Pati us presentarem tot un seguit de jocs, on la part narrativa, lingüística i interpretativa és la base del sistema de joc. Propostes que aniran des de la creació d'una historia col·lectiva, jocs interpretatius, jocs de paraules, enigmes, etc. No us ho podeu perdre!
A més, aprofitarem la trobada per donar a conèixer els guanyadors del 1er. Concurs de Relats.