29/1/13

LA POBRE GALLINA...

Això del rol és un misteri...

Moltes vegades, quan algú que no coneix ben bé el món dels jocs de rol, s'imagina als jugadors (és a dir: nosaltres) com a una colla de “tarats” que van disfressats amb robes brillants i armadures fetes de paper de plata, que portem amagada la katana dins la motxilla esperant a tallar el cap del primer que passa, amb una gallina engabiada a casa preparada pel ritual que hem de fer durant les nostres partides, amb el cos ple de tatuatges satànics i cremades de cera d'espelma...

I si: podria ser que algú dels “roleros” que coneixem, reuneixi bona part de les característiques abans esmentades. I mira que el tema de la gallina és una mica bèstia...tenir-la dins una gàbia...colla de salvatges!

Però bé, potser donem aquesta imatge per pel·lícules com aquesta:


No sé vosaltres, però jo no me la penso perdre!

5è TORNEIG DE CARCASSONNE A MANRESA

El proper dijous 14 de Febrer tindrá lloc el 5º Torneig de Carcassonne, en el marc de les festes de la Llum de Manresa. Com les darreres edicions, jugarem al cafè-teatre La Peixera de Manresa. L'any passat, vam superar la quarentena de participants.

Inscripcions prèvies per mail a clubdeljoc@gmail.com

A les 21.00, comprovarem les inscripcions i farem el primer sorteig.
A les 21.30, inci del Torneig de Carcassonne

Modalitat de torneig:

3 rondes de partides, agrupant els jugadors/es per puntuacions similars.
Partides de 4 jugadors/es. (5 punts al 1r, 3 punts al 2n, 2 punts al 3r i 1 punt al 4t).
Jugarem amb el joc bàsic Carcassonne i afegirem una expansió sorpresa.

Es recomana als participants de venir ambientats o disfressats de l'època medieval. Entre les persones que vinguin disfressades es farà un sorteig de jocs.

Molta sort! Us hi esperem!

26/1/13

CURS D’INICIACIÓ A L’ESGRIMA HISTÒRICA

Us interessa?

CURS D’INICIACIÓ A L’ESGRIMA HISTÒRICA
Espai Cívic Centre

Iniciació en armes com l’espasa, espai i escut, mà i mitja, espasa i broquell, espasa robera i daga. També iniciació en els diferents estils de combat en l’escola alemanya, italiana i espanyola. A més de tretes, desarmaments i combats amb dues armes.

Dies:
dissabtes, del 16 de febrer al 22 de juny

Horari:
de 2/4 de 12 a 2/4 de 2 del migdia

Preu:
25 €/mes

A càrrec de Mario Rubio. Ho organitza: Companyia de Claramunt, AD·DOMINI·LATERE


CURS AVANÇAT D’ESGRIMA HISTÒRICA
Espai Cívic Centre

Nivell avançat en armes com l’espasa, espai i escut, mà i mitja, espasa i broquell, espasa robera i daga. També iniciació en els diferents estils de combat en l’escola alemanya, italiana i espanyola. A més de tretes, desarmaments i combats amb dues armes.

Dies:
dissabtes, del 16 de febrer al 22 de juny

Horari:
de 2/4 de 10 a 2/4 de 12 del migdia

Preu:
25 €/mes
A càrrec de Mario Rubio. Ho organitza: Companyia de Claramunt, AD·DOMINI·LATERE


Informació extreta de Igualada.cat.

24/1/13

TENIM FÒRUM EN ACTIU

Salutacions cordials, gent!

Passem per comentar que el fòrum ja ha començat amb la seva activitat. Allà hi trobareu molta informació sobre jocs de rol, jocs de taula, trobades, presentacions... I el que és més important, la possibilitat de trobar gent amb la qui jugar: la borsa de jugadors!
De fet en aquests moments hem proposat a la comunitat de quina manera creieu que podem presentar millor la borsa de jugadors.

Que què és això de la borsa de jugadors i jugadores?

Bé, un del motiu pel que estem en aquest fòrum és per crear un punt de contacte virtual entre jugadors i jugadores de jocs de taula i rol de la zona. El cas és que, un dels objectius, era organitzar una llista de persones que estiguin interessats/des en conèixer més gent de la zona, amb les mateixes aficions per tot aquest món: sigui per organitzar taules de joc, compartir interessos, opinions, l'afició, organitzar trobades, etc.
Doncs això: et volem al nostre fòrum!!

Ens ha semblat que una de les maneres més adequades per fer la llista és creant una taula on fer aparèixer de tots els usuaris interessats en participar d'aquesta borsa lúdica. Una taula que anirem actualitzant amb les noves incorporacions a la comunitat, les noves activitats, així com de la disponibilitat de cada un en el seu moment.

Ja que aquesta borsa es per a tots nosaltres, us preguntem què us sembla que hauria d'incloure la taula?


Salut!

22/1/13

PATITROBADA DE ROL I JOCS

Després de llevar-nos acompanyats per un cel gris i amenaçador de pluja, era moment de posar-se “les piles” per una nova Patitrobada. Aquesta, però, marcada per forces novetats: nous membres de l'associació, nous espais, partides de rol..., però amb moltes ganes de que tot anés bé.


Havíem quedat a les 10 al vestíbul de l'Ateneu, i mentre alguns començaven a organitzar els jocs de taula per aquell dia, altres s'acabaven de despertar i d'organitzar el tema de rol, tot prenen un cafè al bar. I mentre la Patitrobada començava a escalfar motors, en Roger (Gaelos), sempre responsable, preparava les útils targes identificatives que portaríem tot el dia coma membres del Pati.

El matí va ser tranquil. Va passar la gent que la pluja i el fred havia perdonat, i l'ambient era molt agradable i motivador per jugar a la pila de jocs que havia portar en Christophe (Riboule Dingue).


Després de la parada per dinar, es va donar el tret de sortida a les partides de rol. Tot i estar programades per les 16h de la tarda, vam donar un temps per acabar d'omplir les places per taula de joc. Finalment, cap a quarts de cinc, les tres partides de rol organitzades, començaven les seves respectives aventures.


Per una banda, una partida ambientada en el Hobbit, dirigida pel Joan (Judas) on els jugadors mostraven estar plenament ficats en el paper i gaudint al màxim del joc i la narració dels esdeveniments. I no exempta d'algun petit accident amb les cadires del local, la cosa va anar de més a millor.


En una altra taula, en Roger (Gaelos) dirigia a un grup de soldats espacials, que feien front a un misteri on una raça alienígena hi tenia molt a veure. Una partida totalment “oberta”, pel que fa a les edats dels jugadors, ja que hi participaven un parell de dones que no tenien ni idea que era això del rol, ni dels aliens. Ara bé: s'ho van passar molt bé durant les dues hores i mitja que va durar la partida.


A la tercera taula, hi estava en Juanjo (Nanuk), que s'encarregava de la partida de rol infantil. Estava destinada a nens i nenes d'entre 8 i 12 anys, i cal dir que va ser la primera partida en començar a jugar. Després d'una breu introducció a tot el sistema de joc i el repartiment de personatges, va començar la trepidant aventura a la que els nens s'hi van ficar de ple. Al finalitzar la partida, tots demanaven quan podrien repetir l'experiència i si podrien portar als seus amics.


La bona acollida d'aquest nou format de la Patitrobada, ens dóna noves il·lusions de cara a les properes edicions. I possiblement, entri dins el calendari d'activitats, programar unes jornades íntegres sobre els jocs de rol.

Així que... no us despisteu i estigueu al cas del nostre blog!

Off-rol: perdoneu però encara no ens han arribat les fotos de l'espai de jocs de taula. En breu les penjarem.

18/1/13

LA PATITROBADA DE ROL

Aquest és un petit "tastet" introductori a les partides de rol que realitzarem durant la Patitrobada d'aquest dissabte 19 de gener. 
Les partides es realitzaran a l'espai AteneuLab i començaran a les 16:00. Tot i així, durant el matí podreu demanar informació sobre aquestes partides a qualsevol membre del Pati.
I podreu gaudir de la possibilitat d'una partida introductoria durant el mati per tot aquell qui no pugui aturar la seva curiositat.

“El 2790 de la Tercera edat Thrór, el Rei sota la Muntanya, no pot evitar la caiguda del seu regne pel drac Smaug "El Daurat".

La derrota dels nans és tan contundent que intenten reconstruir l'antiga ciutat de Moria, molt més al sud i abandonada ja fa varis segles. Però per desgràcia els orcs s'havien instal·lat en les runes ancestrals i s'esdevé una gran batalla que els nans guanyaran... Però pagant un preu molt alt, tant que són incapaços d'expulsar els pocs orcs que queden dins de Moria. A més, en aquesta batalla, mor Thrór i el líder dels orcs es queda el seu cap com a trofeu.



Cent anys més tard tres savis nans, que en les últimes tres dècades han centrat tots els seus estudis en la ciutat de Moria, asseguren haver trobat la fórmula de recuperar el cap de l'antic rei.
Ells ja són vells per aquest tipus de conflictes, però si hagués algun guerrer nan que acceptés la missió...”

Aventura basada en la pel·lícula de "El Hobbit" i ambientada en el món que descriu el llibre. Tot i que hi ha molts sistemes dedicats a la Terra Mitjana, la partida es jugarà amb el joc "Rápido y Fácil" 2.0 i amb fitxes pre-generades (bé, l'aspecte i el nom del nan va segons el gust del jugador)
.........................................................


“Tanhauser entró en la sala de reuniones fumando un puro. Sacó el puro de la boca mientras un proyector mostraba en la pared los planos de un Bunker.
- Eso que ven ahí, señores, es Eco 3. Desde la maldita ofensiva Nacar de los simbiontes no teníamos señales de él. De hecho a todos los efectos consta oficialmente como perdido y todos sus ocupantes 'muertos en acción'. No tenemos motivos para pensar lo contrario tras nueve meses, pero ahora los genios de comunicaciones nos han informado que ha llegado una señal de Nivel 9 y que es obligatorio investigar su origen. Por ello cuentan entre sus filas con la soldado Jenna Lynch. Sé bien que la señorita Lynch se sabe cuidar sola pero ahora se trata de entrar en un bunker perdido más allá de la Línea. Es prioritario que la escolten hasta el interior. Señorita Lynch: nada de heroicidades. Si muere antes de descubrir que es esa puta señal tendré que mandar otro destacamento... vamos a hacer que esto salga bien a la primera.

Una foto sustituyó a la anterior mostrando el subsuelo del bunker.

- No sabemos concretamente de donde llega la señal pero en ese bunker tiene la clasificación de  investigación 'geológica'. Yo les digo: una puta mierda. No sé lo que pueden estar tramando los altos mandos pero no se fíen de nada. ¡Joder! ¡Nadie atraviesa la Línea para ir de excursión geológica! Si algo resulta extraño dentro del bunker disparen primero y pregunten después. Lo único que quiero es que vuelvan todos de una pieza tras haber determinado que cojones provoca esa señal de Nivel 9. Si hubiera supervivientes... tengan cautela: llevan nueve meses aislados. Sigan el protocolo IR9: posible infección de alto riesgo. Traten a cualquier superviviente como prisionero hasta que se determine si están libres de contagio. Y eso sólo lo podemos determinar en Base Gulliver. Sinceramente no creo que tengan ese problema: dudo que haya supervivientes tras nueve meses.

Las luces de la sala se encendieron. El capitán lanzó una carpeta con documentación sobre la mesa:

- Son los datos que tenemos de Eco 9. Eso y nada es muy parecidos. El bunker se encuentra bajo la selva, en un promontorio. Es inaccesible desde el aire. El punto más cercano de aterrizaje está a veinte kilómetros. Hay - o más bien había - un camino desde el punto de aterrizaje. Contarán con un Vehículo Terrestre modelo Tíndalos para cubrir la distancia desde el punto de extracción hasta la base. Es un coche caro: no lo jodan perdiéndolo de cualquier manera.- dice mirando fijamente a Harder, que será quien lo conduzca - El bunker cuenta con garaje interno... de hecho contaban con un Tíndalos que puede que esté operativo. Si es así aprovechen para rescatarlo... o rescatar piezas. Saquemos de esta mierda de misión algo de provecho.

Se dio la vuelta dirigiéndose hacia la puerta. Al llegar arengó al grupo:

-¿Qué cojones hacen ahí? ¡Tendrían que estar ya preparando el petate! ¡Venga joder, que los simbiontes no duermen!”


Una partida intrigant, sota sistema “Rápido y fácil”, on els protagonistes hauran de posar-se en la pell d'uns militars i fer front a un perillosa i inquietant missió. Seran capaços de sortir-se'n i tornar a la base d'una sola peça?
.............................................................................. 

"El poble de Trenor viu sota una amenaça constant.
Si fa uns mesos era una tranquil·la ciutat que vivia gràcies al comerç, ara s'ha tornat un lloc perillós i envoltat en una boira misteriosa que cal esclarir.
Tot va començar amb l'arribada d'aquell que anomenen “El Creador de Malsons”, un personatge amb la voluntat de sotmetre a Trenor als seus desigs malèfics. I està a punt d'aconseguir-ho utilitzant les més salvatges criatures...


Només un grup de valents mercenaris seran capaços de penetrar dins la fortalesa del “Creador de Malsons” i acabar amb els seus propòsits. Hauran de fer front, però, a criatures perilloses, enigmes mortals i trampes on perillaran les seves vides."

Partida per nens/es de entre 8 a 12 anys, basada en un sistema senzill, dinàmic i introductori als jocs de rol. Si esteu interessats en participar...el vostre lloc serà a la Patitrobada!

13/1/13

UN NOU PATI...UNA NOVA PATITROBADA

L'associació cultural El Pati, enceta aquest nou 2013 amb la seva ja coneguda activitat estrella: la Patitrobada.
Com és costum, es realitzarà al vestíbul de l'Ateneu Igualadí (c/ Sant Pau, 9. 08700 Igualada, Barcelona), i serà el proper dissabte 19 de gener

Però aquesta Patitrobada serà diferent a les realitzades anteriorment, ja que donarà el tret de sortida a una nova etapa del Pati com a associació cultural.

Enguany, són moltes les novetats que portarem a la pràctica com a associació igualadina centrada en la promoció i coneixement dels jocs de taula. Entre elles, una nova proposta d'activitats culturals de forma mensual en la que podrem trobar des de la presentacions de jocs i llibres, al visionats de pel·lícules, jornades de jocs de rol, torneigs i concursos, sopars temàtics, etc., sempre amb el mateix objectiu del Pati: difondre i gaudir de la cultura del joc.

Seran moltes les activitats que us proposarem i podreu informar-vos puntualment de les nostres novetats seguint aquest blog i, en breu, el nostre facebook. A més, també podreu rebre per mitjà de correu electrònic la notificació de les activitats que realitzi l'associació.
Així doncs, esteu tots convidats a participar de les activitats del Pati i de la Patitrobada de dissabte 19 de gener, d'11h del matí a les 20h de la tarda. Allà podrem jugar a una amplia proposta de jocs de taula, tant per grans com pels més petits, així com conèixer i participar en diferents partides de joc de rol.

Us hi esperem!